Lancering Burnout Assessment Tool (BAT)

Zowel op maatschappelijk als wetenschappelijk vlak is er de laatste jaren veel aandacht besteed aan burn-out, maar het ontbrak nog aan betrouwbare instrumenten om het probleem objectief in kaart te brengen. De onderzoeksgroep Arbeids-, Organisatie- en Personeelspsychologie (KU Leuven) heeft daarom drie jaar lang onderzoek gevoerd naar de meting van burn-out in het kader van het doctoraatsonderzoek van de psychologe Mevrouw Steffie Desart.

Eén van de concrete resultaten van dit onderzoek is de ontwikkeling van een gevalideerde Burnout Assessment Tool (BAT). Deze vragenlijst maakt het mogelijk om het risico op burn-out in te schatten.

Er zijn 2 versies van de Nederlandstalige vragenlijst Burnout Assessment Tool (BAT) voor Vlaanderen, mn. enerzijds de algemene versie voor personen die reeds uitgevallen zijn en momenteel niet aan het werk zijn en anderzijds de werk gerelateerde versie voor personen die aan het werk zijn.

Voor meer uitleg verwijzen wij u door naar de website van de BAT.  Later op het jaar zal de BAT-vragenlijst online in te vullen zijn op deze website.